Sofie’s Chocomoes

SONY DSC

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 rijpe avocado’s
  • ½ cup rijstkokosmelk
  • ¼ cup ahornsiroop
  • 2 theelepels vanillepoeder
  • 2 eetlepel zelfgemaakte amandelpasta (zie recept)
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • (eventueel) kokosschilfers (als decoratie)

Gereedschap

  • foodprocessor
  • cup maatbekers & lepels
  • mengkom
  • pannenlikker
  • bord & vork
  • 4 potjes om op te dienen

Stappen

  • Ontdoet de avocado’s van schil en pit.
  • Plet het vlees van de avocado’s met een vork vooraleer ze in de foodprocessor te doen.
  • Nadat de avocado’s door de foodprocessor zeer glad gemaakt zijn, worden de overige ingrediënten toegevoegd.
  • Indien alles onder elkaar gemengd is en de textuur glad is (er mogen geen brokjes of stukjes meer in zitten) is de chocomousse klaar om in de potjes te doen.
  • Plaats de chocomousse in de koelkast met een plastic folie over de potjes.
  • Na een halfuur in de koelkast kunnen ze opgegeten worden.