Lactosevrije, suikervrije huisgemaakte advocaat

SONY DSC

Advocaat is heerlijk, of toch zelfgemaakte advocaat. De typische flessen die je in de supermarkt koopt zijn veel te bloemig. Bij de bakker of drankenhandel vind je vaak meer artisaal gemaakte advocaten, maar die heb ik nog nooit suikervrij gezien, laat staan lactosevrij. Toch is het supereenvoudig zelf advocaat te maken. Eenmaal je de gecondenseerde lactosevrije melk hebt gemaakt is het klaar in een kwartiertje (en vervolgens nog minstens 10 dagen wachten).

 

Benodigdheden (voor ongeveer 3/4 liter advocaat)

  • 10 eidooiers
  • 2 (volledige) eieren
  • 6 eetlepels tagatose
  • 200 ml alcohol van 94%
  • 250 ml (zelfgemaakte) gecondenseerde melk (zie recept)

Werkwijze

  1. Maak eerst de gecondenseerde lactosevrije melk (zie basisrecept)
  2. Meng de tagatose in de melk
  3. Voeg de eidooieres, eieren en alcohol toe
  4. Mix met een staafmixers tot alles goed is gemengd
  5. Schenk uit in een fles met grote halsopening of bokaal
  6. Minstens 10 dagen wachten eer de advocaat voldoende is opgesteven.