Over ons

Een correctere URL voor de site zou kokenzondergluten-zonder-lactose-en-zonder-suiker.be zijn, maar dat is zo’n lange naam, dat we toch maar voor iets anders hebben gekozen. Toch bevatten al onze recepten en aanraders in de regel geen van deze producten. Toch houden we van lekker eten, zowel op restaurant, op reis als thuis natuurlijk. En… het is niet altijd makkelijk een (even lekker) alternatief te voorzien. Vandaar dat we deze site hebben gemaakt met tips over restaurants waar je met ons dieet lekker kan gaan eten, winkels waar we producten kunnen inslaan, maar ook alternatieve recepten voor de absolute basics (van zelfgemaakte lactosevrije mascarpone tot suikervrije merengue) en natuurlijk ook gewoon volledige, volwaardige en vooral verrukkelijke recepten.

Onze site is nét opgericht, wil je met ons in contact opnemen? Vul dan onderstaand formulier in of mail info@kokenzondergluten.be

BELANGRIJK

Ook al proberen wij gluten, lactose en suiker te vermijden in onze dagelijkse voeding is het erg belangrijk op te merken dat wij niet allergisch of intolerant zijn voor deze producten. We voelen ons beter wanneer we deze producten vermijden, maar we kunnen zonder al te veel consequenties hier tegen zondigen (en dat doen we ook wel eens). Kruisbesmetting (cross contamination) is dan voor ons ook geen bezorgdheid. Mocht er ergens toch nog wat gluten, lactose of suiker bevatten, dan maakt dat voor ons niet zo veel uit. Als dat voor jou wél zo is, dien je dit alles toch nog met extra voorzichtigheid te benaderen.

SUIKERS – EEN (BEETJE) VALS SPELEN

En ja.. we gaan meteen toegeven, we spelen een beetje vals, als het over suikers gaat. Zo gebruiken we wel kokosbloesemsuiker (suiker met de laagste glycemische index beschikbaar) alsook esdoornsiroop en Tagatose. Waarom geen “echte” kunstsuiker? Simpel: gewoonweg niet lekker en volgens sommigen ook helemaal niet gezond.