Glutenvrije gnocchi

Gnocchi kan je afwerken met een ribbelpatroon door er met een vork op te drukken

Gnocchi is een Italiaanse “pasta”-soort, hoewel pasta een wat gekke benaming is want ook in de normale versie is het hoofdbestanddeel aardappel.

In deze glutenvrije variant vervangen we de tarwebloem door een combinatie van aardappelzetmeel, rijstmeel en tapiocameel.

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen, geschild en in stukken gesnede
  • 1 eigeel
  • 1/2 cup aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels rijstmeel
  • 2 koffielepels tapiocameel

Recept

  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water, zoals je voor puree zou doen, giet af.
  • Pureer de aardappelen extra fijn, eventueel met een staafmixer
  • Voeg eigeel, zetmeel en meel toe
  • Kruid met peper en zout
  • Vermeng alles goed, eerst met een vork, als het mengsel stijver wordt is het waarschijnlijk makkelijker om alles met de hand te kneden.
  • Laat een beetje afkoelen
  • Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen
  • Rol “deegworsten” van ieder deel (ongeveer een cm diameter)
  • Verdeel de deegworst in gelijke delen van ongeveer een centimer
  • Duw de blokjes “deeg” een beetje plat, eventueel een beetje indrukken met een vork voor een mooi reliëf.
  • Kook in een grote pot gezouten water de gnocchi klaar in ongeveer 2 minuten. De gnocchi zijn klaar wanneer ze boven drijven.

 

Tip: Kook niet alle gnocchi in een keer, maar in een 2-3-tal keer. Zo vermijd je dat ze aan elkaar plakken.